Praktijk

Martijn van der Schouw

Ik ben Martijn van der Schouw, Chiropractor, DC, Mchiro, BPhysio. Eind 2012 ben ik een solo-praktijk gestart in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer. Die praktijk is in de afgelopen tijd gegroeid tot een volwaardige praktijk. Begin 2021 ben ik met mijn gezin verhuisd naar Almere Oosterwold. Daar hebben we een huis gebouwd, waarin zich ook een praktijkruimte bevindt.

Omdat mijn praktijk in Amsterdam goed wordt bezocht en Oosterwold nog een wijk in aanbouw is, zal ik aanvankelijk op woensdag in mijn praktijk-aan-huis aanwezig zijn.

Door de kleinschalige opzet van mijn praktijk verzeker ik dat iedere patiënt de aandacht krijgt die nodig is. Ik neem voldoende tijd om uw klacht goed te bespreken, een behandeling uit te voeren en inzicht te geven in het verdere behandelproces. Ik heb mijn opleiding tot chiropractor in Sydney-Australië gevolgd. Mijn achtergrond als fysiotherapeut en de verschillende techniek- en methodiek seminars die ik volg, vormen mij tot een allround chiropractor. Ik behandel zowel de wervelkolom, als ook de ledematen en hun specifieke problematiek.

Martijn van der Schouw

Opleiding

European Academy of Chiropractic
Graduate Educational Program – Doctor of Chiropractic (DC)
2010 – 2011

Macquarie University
Masters in Chiropratic (MChiro)
2007 – 2009

Internationale Academie voor  Fysiotherapie ‘Thim van der Laan’
Bachelor Degree Physiotherapy (BPhysio)
1999 – 2004

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties:

  • Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA)
  • Stichting Chiropractie Nederland (SCN)
  • European Chiropractors’ Union (ECU)
  • World Federation of Chiropractic (WFC)

Uw chiropractor in de buurt

Oosterwold Almere

Oosterwold is een Almeerse wijk in opbouw met een bijzonder uitgangspunt: wonen en werken in een groene wijk, waarbij de initiatieven en bewoners zelf invulling geven aan de infrastructuur en publieke ruimte. Een van de peilers van dit bijzondere gebied is dat het voor 50% met stadslandbouw wordt ingericht, en ieder huishouden daaraan een bijdrage levert.

Chiropractie Oosterwold is een praktijk aan huis, bedacht binnen het gedachtegoed van Oosterwold. Vandaar dat er naast de praktijk wordt gewerkt aan het opzetten van een pluktuin waarin de praktijkbezoekers welkom zijn. Het idee is om kruiden, groenten en bloemen te gaan kweken. Zo kunt u voor of na een bezoek zelf even een kijkje nemen en iets moois, lekkers en gezonds uit de pluktuin mee naar huis nemen.

In Oosterwold zijn geen stoepen of algemene parkeerplaatsen. Komt u met de auto, dan parkeert u gewoon bij ons op de oprit.

Openingstijden

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag9:00 – 13:00
DonderdagGesloten
Vrijdag13:30 – 16:30

Tarieven & Voorwaarden

Tarieven 2024

Eerste consult volwassene€84,-
Vervolg afspraak volwassene€60,-
Eerste consult kind (tot 12 jaar)€62,-
Vervolg afspraak kind€48,-

Speciale tarieven 2024

Eerste afspraak na kennismakingsgesprek €76,-
KennismakingsgesprekGratis
Lang niet geweest: > 12 mnd – tot 5 jaar (*) €76,-

* Patiënten die langer dan 5 jaar niet onder behandeling zijn geweest, dienen opnieuw een eerste consult afspraak te maken.

Betaling

Na elk consult kunt u elektronisch afrekenen (PIN), waarbij u een nota ontvangt. Deze nota kunt u zelf bij uw zorgverzekeraar declareren. U kunt niet met credit card betalen.

Annuleren

U kunt afspraken tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren of verzetten. Afspraken die niet of na deze minimale tijdslimiet worden afgezegd, worden volledig in rekening gebracht.

Vergoeding

Vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen vergoeden chiropractische zorg vanuit het aanvullende pakket. Dit betekent dat er geen eigen risico geldt. De vergoedingsregelingen voor behandeling door een geregistreerd chiropractor (NCA, SCN) kunnen per zorgverzekering verschillen. U kunt bij uw zorgverzekeraar nagaan wat de vereisten zijn en in welke mate zij vergoeden. Voor uw gemak vindt u op deze link een overzicht van de vergoedingsregelingen van een aantal zorgverzekeraars.

Verwijzing

Voor een chiropractisch consult of behandeling heeft u geen verwijzing van de huisarts nodig. Chiropractie valt onder de eerstelijns gezondheidszorg. Dit betekent dat de chiropractor onafhankelijke handelingsbevoegdheid heeft.

BTW-vrijstelling alternatieve gezondheidskundige beroepsgroepen

Chiropractie Oosterwold maakt gebruik van de vrijstelling voor BTW voor gezondheidskundige diensten. Dit betekent dat er geen BTW over de consultprijs wordt gerekend.